Хидроизолационна компенсаторна лента на база термопластичен еластомер /гумирана част/ и носещ материал от плетен полиестер.
Размери: обща ширина – 120мм, гумирана част – 70мм.
Лентата се монтира за основата с течните хидроизолационни продукти на “Изомакс”.

Лентата се използва за компенсатор на движенията на работещи фуги, връзки “под – стена” и “под – под” при изпълнение на хидроизолации на бани, тераси, покриви, фундаменти, басейни, резервоари и други.

  • температурна устойчивост: от минус 30ºС до 90ºС
  • еластичност – 180%
  • устойчивост на водно налягане – до 2,0 бара
  • химическа устойчивост: на разредени разтвори на киселини, основи и алкохоли; не е устойчива на органични разтворители и минерални масла
Основата трябва да бъде здрава, предварително почистена от прах и мазни петна. Лентата се монтира като се постави с напълно суха гумирана повърхност (с надпис) към фугата и цялостно се намаже от горната страна с избраната течна хидроизолация. Целта е гумиранта повърхност да остане незалепена към фугата, за да функционират заедно и така да се предотвратят напуквания. След монтажа на лентата се изчаква се пълното изсъхване на получената ивица. След това се полага усилваща ивица от от полиестерен воал, залепен и пропит с отново избрания продукт. След изсъхване се продължава изпълнението на предвидената хидроизолация.

Така обработени слабите места като фуги, ъгли и др., стават едни от най-здравите в хидроизолацията, тъй като са двойно подсилени.

Предлага се на линеен метър или в опаковки от 50 линейни метра.